Vrijwilligers gezocht!

Het werk op het asiel wordt voor een groot deel bepaald door de seizoenen. Een drukke periode is van mei t/m augustus: de tijd van de jonge vogels. Vaak worden de ouders overreden of door de kat gepakt. Worden de jonge vogels niet naar het asiel gebracht, dan zijn ze ten dode opgeschreven. Speciaal voor het verzorgen van de jonge vogels wordt in deze periode ook ’s avonds gewerkt.

In de zomer komt vaak botulisme voor. Wanneer deze zieke vogels op tijd naar het asiel worden gebracht, kunnen ze na een lange behandeling weer gezond worden losgelaten. De vrijwilligers assisteren hier de beheerster of de stafleden met bv. het vasthouden van de vogel tijdens een behandeling. Staflid kun je worden als je veel ervaring hebt opgedaan in het verzorgen van de dieren en kunt waarnemen bij de afwezigheid van de beheerster. In de winter overwinteren veel vogels op zee. Al voedsel zoekend leggen ze grote afstanden af en lopen ze een groot risico met olie besmeurd te worden. Sommige van deze vogels worden doodziek naar het asiel gebracht, ze worden dan gewassen en krijgen een intensieve behandeling om ze voor te bereiden op hun terug gaan naar zee.

Want de dieren en ook wij zijn er zeker mee geholpen.

 

Op de Mikke worden ook egels opgevangen. In Nederland is dat een beschermd dier, omdat hun aantal sterk achteruit gaat. Naast het verdwijnen van hun leefmilieu is dat vooral te wijten aan het verkeer. Het zijn heel nuttige dieren, ze eten veel voor ons schadelijke insecten, maar ook aas, regenwormen en plantaardig voedsel. Steeds meer verblijven ook andere kleine zoogdieren, zoals haas, konijn, de wezel, hermelijn en bunzing, enige tijd op het asiel en een enkele maal een ree- of damhertkalfje. Hierboven hebben we slechts enkele groepen dieren genoemd waar de medewerkers van de Mikke zich voor inzetten. Van onze medewerkers verwachten wij daarom een dier- maar zeker ook een mensvriendelijke instelling. Naast het verzorgen en voeren van de dieren moeten ook de dierenverblijven, het educatief centrum, de keukens, toiletten, het terrein en overige ruimtes worden schoongemaakt en onderhouden. Ook verzorgt het asiel presentaties en rondleidingen voor scholen en verenigingen, hiervoor hebben we het educatief centrum.

Mocht bovenstaande u/jou aanspreken en zou u/jij graag vrijwilligerswerk verrichten, neem dan contact met ons op via info@demikke.nl